Dikke Daf Toer

Beleef Ootmarsum en omgeving achterin onze Daf YA 328, ook wel de Dikke Daf genoemd. Onze Daf is een originele Daf uit het Nederlandse leger en is geproduceerd in 1955.

Na vele jaren trouwe dienst in het Nederlandse leger is het aan ons om er samen met jullie een mooie toer tocht mee te maken door de bosrijke omgeving rondom Ootmarsum, het Springendal en een stukje Duitse grens.

Deze tocht van 3 uur in totaal gaat over verharde en onverharde wegen, waar wij onze 6×6 aandrijving vaak nodig zijn in de winterperiode. Extra actie dus en lol gegarandeerd.

Stappen jullie achterin? Wij maken ongeveer 2 stops waar wij voor iedereen een hapje en drankje mee hebben genomen en het mogelijk is een uitkijktoren te beklimmen.

Toeren langs de grens

Ootmarsum ligt pal aan de Duitse grens waar nog vele historische plekken en verhalen ons terug brengen in het verleden.

Het Springendal was een actief smokkelgebied. Paarden, boter en ga zo maar door, na de oorlog was Duitsland afhankelijk van Nederland met bijvoorbeeld melk, oorzaak dat de melk in Duitsland dus veel duurder was.

De Pungelaars  gingen bij nacht op avontuur, maar de Kommiezen waren streng en werd je gepakt kon je ze proberen om te kopen.

'Fusel' voor onderweg

De Pungelaars hadden last van de kou dus wat is er dan nog lekkerder om na een spannende smokkeltocht het succes te beklinken met een borrel.

In het Twents noemen wij een borrel; Fusel!

Tijdens deze leuke toer hebben wij verschillende drankjes en hapjes voor jullie meegenomen en uiteraard kan een fles fusel niet ontbreken.

Proost!

Kosten & Informatie

De prijs is € 450,- per truck, maximaal plaats voor 14 personen.
Minder personen geen probleem maar de prijs is per truck en blijft gelijk.

  • Maximaal 14 personen.
  • Meerdere trucks aanwezig.
  • Tocht van 3 uur
  • Inclusief tapas hapjes en drankjes.
  • Met chauffeur
  • Meerdere stops onderweg

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey,
App mij alleen voor een vraag! Om te reserveren gebruik je MijnToer op deze site.