Molen Ootmarsum

Breng een bezoek aan de molen van Oude Hengel in het centrum van Ootmarsum. De molenaars staan op jullie te wachten voor een leuke en leerzame rondleiding van een uur. Als het weer het toelaat, draait de molen natuurlijk.

De molen is in 1866 gebouwd als korenmolen. De boeren uit de omgeving lieten er hun rogge malen tot veevoer. Ook stonden er een bakkerij, een winkeltje en een cafeetje bij. Ernaast was een elektrische houtzagerij, die inmiddels naar Gildehaus in Duitsland is verhuisd.

Een leuke ervaring voor jong en oud en op de stelling van de molen heb je een prachtig zicht over de Es en Ootmarsum.

Korenmolen

Tijdens de rondleiding hoor je, hoe de boeren honderd jaar geleden het graan kwamen brengen en wat de molenaar er mee deed. Bij voldoende wind krijg je het maalproces te zien en te horen. Op de stelling heb je een mooi uitzicht op het stadje Ootmarsum. Daarnaast kun je meel voor pannenkoeken, koek en cake kopen.

Veel plezier bij deze interessante en gezellige rondleiding!

Kosten & Informatie

Kosten a € 50,- tot 10 personen en € 75,- tot 20 personen.

Ivm de beperkte ruimte in de molen is het niet mogelijk om grotere groepen dan 20 personen toe te laten. Ben je met meer is dit geen probleem maar dan delen we de groepen op, leuk eventueel te combineren met een stadswandeling.

Indien het weer het toelaat draait de molen, dit kunnen we uiteraard niet garanderen.

Kom je met de auto naar de molen dan kun je parkeren op de Stadsweide, dit staat aangegeven met borden, langparkeren centrum Ootmarsum. Loopafstand ongeveer 300 meter.

Duur 1 uur.
Prijs inclusief BTW.

Impressie

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey,
App mij alleen voor een vraag! Om te reserveren gebruik je MijnToer op deze site.