Elephant Parade

Tientallen gedecoreerde Elephant Parade kunststandbeelden staan in Ootmarsum en omgeving geëxposeerd, tijdens een openluchttentoonstelling van 15 september tot 30 oktober 2020 en zullen dan het gehele straatbeeld veroveren. Mis deze unieke expositie niet en beleef een tour van 60 kilometer op onze elektrische fietsen of stap op de E-Chopper.

In 2006 maakten de oprichters, Marc en Mike Spits een reis naar Thailand, waar ze voor het eerst een babyolifant genaamd Mosha ontmoetten in het eerste olifantenziekenhuis ter wereld. Mosha was destijds slechts zeven maanden oud; ze was haar been kwijtgeraakt op een landmijn en Vader en zoon Spits waren zo ontroerd door de toevallige ontmoeting, dat ze begonnen met het lanceren van een project om geld in te zamelen voor Mosha. Het doel van het project was om ’s werelds eerste prothese voor een babyolifant te maken. Uit dit spontane initiatief ontstond de Elephant Parade.

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld – een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de ‘meest gefotografeerde tentoonstelling ooit’. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Elephant Fiets Toer

De fietsroute van 60 km brengt je via prachtige wegen en een bosrijke omgeving naar 11 olifanten in het buitengebied van Ootmarsum. In het gezellige centrum van Ootmarsum staan nog eens 27 olifanten. Mis het niet en boek nu!

Boek nu je fiets!

Elephant Chopper Toer

De route van 60 km brengt je via prachtige wegen en een bosrijke omgeving naar 11 olifanten in het buitengebied van Ootmarsum en dat op onze stoere en volledig elektrische E-Choppers. In het gezellige centrum van Ootmarsum staan nog eens 27 olifanten. Mis het niet en boek nu!

Boek je E-Chopper

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey, voor vragen app ons en om te reserveren gebruik MijnToer op de site. Gr Twente Toer