Herinnering tocht Ootmarsum

Het jaar 2020 staat in het teken van 75-jaar vrijheid in Nederland, maar ook de bevrijding van Ootmarsum in 1945. Op dinsdag 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden, dat ons land officieel bevrijd werd van de Duitse bezetting. De bevrijding van Ootmarsum vond een maand eerder plaats, op 4 april 1945.

In de week daarna trokken Canadese soldaten met een overmacht aan zwaar materiaal Ootmarsum binnen vanuit Almelo, om via de Molenstraat, Denekamperstraat en Laagsestraat Duitsland binnen te vallen.

Samen met onze gids, een echte Ootmarsummer, hebben we een prachtige tocht weten te maken en ga je op pad langs het verleden en verteld hij je alles over de oorlog in Ootmarsum. Zo kom je op het Bergplein waar nu een monument te vinden is wegens het ‘vergeten bombardement’

Hoe dit zit legt hij je uit, tevens kom je langs het Joods monument, Hotel Tubantia dat tijdens de oorlog was bezet door Duitse officieren, kom je meer te weten over de smokkelroutes want Ootmarsum ligt dicht aan de grens en nog veel meer.

Deze tocht is een herinnering aan de Tweede Wereld Oorlog in Ootmarsum.

Kosten & Informatie

De kosten zijn € 8,50 per persoon.
De tocht duurt +/- 1,5 uur.
Minimaal 5 deelnemers.
Geschikt voor jong en oud.

Prijzen op de website zijn inclusief BTW.

Impressie

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey,
App mij alleen voor een vraag! Om te reserveren gebruik je MijnToer op deze site.