Ootmarsum en omgeving

Wandelend door de kronkelige straatjes en smalle steegjes van het authentieke Ootmarsum ontdek je de rijke historie. Bewonder de prachtige gevels en historische gebouwen. Na afloop van de wandeling is het heerlijk uitrusten op een van de gezellige terrassen.

Kunst is synoniem met Ootmarsum. Maar voor de liefhebbers van het goede leven hebben we méér. Pittoreske winkelstraatjes, gezellige cafés en restaurants, veel hotels, prachtige familiecampings en leuke belevenissen.

De stad van Koning Othmar zul je niet snel meer vergeten.

Het Springendal

De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente bij Ootmarsum. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Rond 1920 werd Springendal aangekocht door de Enschedese textielbaron Jannink. Hij gaf het al eeuwenoude landbouwgebied het aanzicht van een landgoed met veel Engelse kenmerken. De middeleeuwse essen (bolakkers die doorbemesting steeds hoger werden) zijn, vriendelijk omzoomd door bomen, opgenomen in het geheel. Ook liggen er een aantal fantastische Twentse boerderijen. Springendal heeft een structuur van lanen en van water. Naast de monumentale Mosbeeklaan waarop een aantal zijlanen uitkomen wordt het karakter van het landgoed bepaald door bronnen en beken. Opborrelend water vormt een drietal vijvers, die op hun beurt de Springendalsebeek voeden.

Vasse

Wandel of fiets je door Vasse en omgeving, dan stap je in de voetsporen van onze voorouders. Hier, in het noorden van Twente, wonen al duizenden jaren mensen. Tweeduizend jaar voor onze jaartelling leefde de ‘Man van Mander’ in deze contreien. Tegenwoordig is ‘Tante Sien’ een van de 980 bewoners van het dorp.

Wist je trouwens dat Vasse als bijnaam ‘De Parel van Twente’ heeft? Dat wordt elke jaar met Pinksteren uitbundig gevierd tijdens de Pareldagen, het volksfeest van Vasse. Het dorp mag dan klein zijn, het schittert groots in het oeroude Twentse landschap.

Vasse is een prima uitvalsbasis om al dit fraais te ervaren. Om daarna terug te komen in het dorp en te genieten van de typisch Twentse gastvrijheid en de gemoedelijke sfeer. Bij Restaurant Watermolen Bels bijvoorbeeld. Midden in het ‘Dal van de Mosbeek’. Wedden dat er in de zomermaanden aardbeien op de kaart staan? Die zijn vers geplukt in het naburige Manderveen, waar de lekkerste aardbeien, frambozen en bramen van Twente vandaan komen.

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey,
App mij alleen voor een vraag! Om te reserveren gebruik je MijnToer op deze site.