Sterrenwacht

Bezoek de COSMOS Sterrenwacht en jullie krijgen een rondleiding van een uur. In het planetarium staat een sterrenhemelprojector, die het beeld op de binnenkant van de koepel projecteert. Je krijgt het idee dat je onder een echte sterrenhemel zit.

De rondleider vertelt allerlei wetenswaardigheden over de sterrenhemel. Hoe zijn de sterrenbeelden ontstaan en waar staan ze? Ook maak je een uitstapje naar de eventueel zichtbare planeten en de Maan.

Tevens ga je naar de  koepel, hier staat een grote telescoop. De telescoop is een van de grootste van Nederland. Met deze telescoop kun je allerlei objecten bekijken, zoals kraters en bergen op de maan en de ringen van Saturnus. Als het echt helder weer is, kun je ook naar andere verre werelden, zoals sterrenstelsels en sterrenhopen kijken.

Na afloop van de rondleiding kun je genieten van een drankje.

Dit uitje is erg leuk voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen. Een leuk educatief uitje.

Je kunt de COSMOS boeken na de rit of tijdens de rit want onze mooie route loopt hier langs, indien dit gewenst is brengen wij wel een uur langer voertuig huur in rekening. De Sterrenwacht ligt op ongeveer 5 minuten rijden met de auto vanaf onze locatie.

Impressie

Tuffen door het Tukkerland

Open Chat
Stuur ons nu een bericht.
Hey,
App mij alleen voor een vraag! Om te reserveren gebruik je MijnToer op deze site.